Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

Kaunas siekia pažaboti koronaviruso plitimą: dezinfekuojamos rinkiminės apylinkės

Kaunas imasi visų įmanomų saugumo priemonių: siekiant išvengti COVID-19 pandemijos plitimo, „Kauno švara“ jau dezinfekavo išankstinio balsavimo apylinkes. Savaitgalį įmonė dezinfekuos dar 88-ias pagrindines rinkimines apylinkes, o šiam tikslui nupirkta ir naudojama moderni technika – rūko dezinfekcinė sistema DEZIFOG.

„Kiekvieno miesto pareiga – deramai pasirūpinti savo gyventojais. Tai yra kertinė prievolė, todėl Kaunas darys viską, kad užtikrintų žmonių saugumą ir kauniečiai galėtų jaustis bent kiek ramiau dėl savo sveikatos. Jei tik šiuolaikinės, modernios technologijos gali prie to prisidėti, būtų nuodėmė jomis nepasinaudoti. Tikiuosi, kad šie Seimo rinkimai bus visapusiškai sėkmingi – tiek savo rezultatais, tiek ir suvaldant epidemiologines grėsmes“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Naujos kartos patalpų dezinfekavimas – dezinfekcinio skysčio išpurškimas rūko technologija

Rūko dezinfekcinė priemonė – tai unikali, patentuota sistema, kuri yra iki 1700 kartų efektyvesnė nei paprasta dezinfekcinė priemonė. Ji per trumpą laiką užpildo visą patalpą rūku. Viena iš sudedamųjų dalių (propilenglikolis) išsklaido po patalpą dezinfekcinių savybių turinčias medžiagas. Didelis rūko kiekis įsiskverbia į visus tarpelius, padengia horizontalius ir vertikalius paviršius. Rūkas tvyro patalpoje apie 2 valandas, padengdamas paviršius dezinfekcines savybes turinčiomis medžiagomis. Po dviejų valandų rūkas išsisklaido, o patalpas vėl galima naudoti. Numatoma, kad vienas aparatas optimaliai gali išdezinfekuoti patalpą iki 4000 kub. m.

Anot šio prietaiso tiekėjo Lietuvoje, „Prosauga“ (UAB „Efektyvūs saugos sprendimai“) vadovo Tomo Degučio, tai nauja ir itin pažangi technologija, kuri dezinfekcinį skystį paverčia rūku.

„Rūkas pasiskleidžia po visas patalpas, pasiekia visus paviršius, taip dezinfekuodamas ne tik visus paviršius, bet ir orą. Greitai dezinfekuoti galima nuo mažyčio stomatologijos kabineto iki tokios erdvės kaip Žalgirio arena. Kaip pavyzdys, Žalgirio arena užsipildo per 180 sekundžių, o jau už kelių valandų tokiu plotu galima saugiai naudotis“, – patikino T. Degutis.

Šios technikos pagalba „Kauno švara“ jau dezinfekavo išankstinio balsavimo apylinkes, o šį savaitgalį (tiek šeštadienį, tiek sekmadienį) dezinfekuos dar 88-ias pagrindines rinkimines apylinkes. Netolimoje ateityje ši technika bus naudojama ir mokymo įstaigose, bibliotekose, įvairiose uždarose ar viešose miesto erdvėse.

„Karantinas pakeitė daugelio mūsų įpročius, o ir mes stengėmes atkreipti didesnį dėmesį į dezinfekciją. Norėdami užtikrinti saugumą didelių renginių metu, turime labai kruopščiai dezinfekuoti visas patalpas ir paviršius. Tai padaryti vien žmogiškaisiais resursais be galo sunku, kadangi negalime užtikrinti tolygaus visų paviršių padengimo. Tuo tarpu šis būdas yra greitesnis ir efektyesnis, kadangi jis tirštai užpildo visas ertmes ir sumažina žmonių darbo laiką“, – teigia „Kauno švara generalinis direktorius Saulius Lazauskas.

Dezinfekuojamos patalpos ir miesto erdvės

Be naujos ir pažangios rūko dezinfekcinės sistemos, bendrovė naudojasi ir kitomis, specialiomis Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomenduotomis priemonėmis. „Kauno švara“ tiek karantino, tiek vasaros metu Kauno mieste purškė Kauno takelius, stoteles, požemines perėjas, buitinių atliekų konteinerius bei daugiabučių namų laiptines. Sparčiai augant COVID-19 užsikrėtusiųjų kiekiui, planuojama, kad tiek šios, tiek kitos vietos kur buriavosi daug žmonių ir/ar kurių objektus galėjo liesti žmonės, bus ir vėl intensyviai dezinfekuojamos.

„Kauno švara“ primena, kad norint išvengti dar spartesnės viruso plėtros, reikia elgtis atsakingai ir laikytis visų Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų: uždarose patalpose dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), kuo dažniau plauti  ir dezinfekuoti rankas bei laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Taip pat, kuo dažniau dezinfekuoti visus paviršius ir patalpas – patiems, arba užsisakius profesionalų paslaugas.

„Kauno švara“ siūlo dezinfekcijos paslaugas savivaldybėms, įmonėms, organizacijoms, daugiabučių bendrijoms, gyvenamųjų patalpų savininkams ir jų metu naudoja tiek rūko dezinfekcinę sistemą, tiek kitus Lietuvoje registruotus (pagal PSO rekomenduojamą formulę) ir leidžiamus naudoti dezinfekcinus preparatus.

Norint užsisakyti patalpų ir kt. vietų dezinfekcijos paslaugą, reikia skambinti (8-37) 49 07 07, (8-37) 49 07 30 arba rašyti el. paštu – mvs@svara.lt

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart