Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

„Kauno švara“: šiltojo sezono rūpesčius verta patikėti profesionalams

Šylant orams kiemuose, miesto erdvėse, privačiose valdose suaktyvėja įvairūs aplinkos tvarkymo darbai. UAB „Kauno švara“ apsirūpinusi našia bei pažangia technika taip pat skelbia intensyvų darbymetį ir kviečia naudotis jos paslaugomis.

Kur dėti žaliąsias atliekas?

Prasidedant šiltajam sezonui daugiabučių, privačių namų kiemų, įmonių, įstaigų teritorijose vienas pagrindinių darbų – žaliųjų plotų sutvarkymas. Tai – medžių genėjimas, krūmynų kirtimai, o saulei kylant vis aukščiau, dar prasideda ir žolės pjovimo sezonas. Prie tokių atliekų priskiriamos ir pjuvenos, lapai, gėlės, vaisių krituoliai.

Mieste ir gyvenvietėse ža­lią­sias at­lie­kas deginti draudžiama. Taip pat neleidžiama jas mesti į bend­ruo­sius at­lie­kų kon­tei­ne­rius. Ža­lią­sias at­lie­kas ga­li­ma kom­pos­tuo­ti, bet ne visi turi galimybę rasti vietą specialia dėžei, o ir jos grei­tai pri­si­pil­do, jeigu ten mesime nupjauta žolę.

Žo­les ir ša­kas reikia vežti į ža­lių­jų at­lie­kų kom­pos­ta­vi­mo aikš­te­lę ad­re­su Ne­ma­jū­nų g. 15 A. Visgi tokių atliekų transportavimas nėra paprastas, todėl „Kau­no šva­ra“ teikia ža­lių­jų at­lie­kų iš­ve­ži­mo pa­slau­gą už pa­pil­do­mą mo­kes­tį. Tokiu atveju nemokamai duodami ant­ri­nių ža­lia­vų kon­tei­ne­riai – 240, 600 ar­ba 1 100 l talpos. Kauno mieste ir Kauno rajone galima rinktis ir jų išvežimo periodiškumą – nuo vieno iki keturių kartų per mėnesį (atsižvelgiant į gyvenamąją vietą). Apie žaliųjų atliekų vežimo kainas galite sužinoti https://www.svara.lt/zaliuju-atlieku-tvarkymas/. Komunalinių, antrinių ir žaliųjų atliekų vežimo grafikai skelbiami http://grafikai.svara.lt/.

Kiemo tvarka be rūpesčių

Nuolatinės priežiūros reikia prie daugiabučių. Tai viešoji erdvė, kur nuolat kas nors numeta šiukšlių, būtina nuolat nupjauti žolę, apgenėti krūmus, medžius. Rasti pavienių darbininkų nėra paprasta, be to, problemų iškyla jiems susirgus ar išvykus atostogų. Gera išeitis – „Kauno švaros“ kiemų priežiūros paslaugos. „Bendrovės darbuotojai siūlo kokybišką žolės pjovimo paslaugą. Jie sutvarko apleistas pievas, periodiškai pjauna vejas. Tam naudojami trimeriai, traktoriai. Paslauga taip pat teikiama įmonėms, įstaigoms, privatiems sklypų savininkams“, – teigė „Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa.

Įmonės darbuotojai ne tik atlieka aplinkos tvarkymo darbus, bet ir pasirūpina žaliųjų atliekų išvežimu, todėl klientams nelieka jokių rūpesčių.

Taip pat „Kauno švara“ teikia ir kitas teritorijų priežiūros paslaugas. „Pasirašius sutartį mūsų darbuotojai periodiškai šluoja šaligatvius, kiemus, vidaus takus, apkarpo gyvatvores. Laiptinėse galima nuolat atlikti dezinfekavimą“, – kalbėjo J.Tumpa.

Apsirūpinusi įvairia technika

Įvairiems darbams „Kauno švara“ turi turtingą ir modernų technikos parką, kuris yra išskirtinis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Antai Kaunas tapo pirmuoju Baltijos valstybių miestu, kur naudojama „AW Machinery“ gamintojo atliekų konteinerių plovimo įranga. Sunkiasvorė mašina turi daug funkcijų: gali surinkti konteineryje esamas atliekas, jas supresuoti ir transportuot, plauti požeminius ir pusiau požeminius konteinerius, aukšto slėgio srove švarinti konteinerių aikšteles, jų išorę ir duobes, išsiurbti skysčius ir atliekų likučius iš konteinerio kapsulės.

„Kauno švara“ įmonė pirmoji šalyje įsigijo ir elektrinius šiukšliavežius, vakuumines šlavimo mašinas bei traktorius. Gegužės pradžioje į Kauno gatves išriedėjo dvi elektra varomos „Goupil“ gamintojo elektrinės šiukšlių mašinos. Jos kompaktiškos, manevringos, lengvos ir dėl to gali važiuoti ne tik gatvėmis, bet ir pėsčiųjų takais, Laisvės alėja.

Gatvių tvarkymui naudojamos „Hako Citymaster 1600“ daugiafunkcinės vakuuminės mašinos su šiandien pažangiausia gatvių valymo įranga. Inovatyvios konstrukcijos korpusas leidžia pasiekti sunkiai prieinamus plotus, lieka mažiau rankinio darbo ir padeda mažinti kietųjų dalelių koncentraciją mieste, nes efektyviai surenka visas dulkes.

Didesnes erdves įmonė valo traktoriais su šlavimo „Broddway“ tipo agregatais, šluoja traktoriais su rotacinėmis šluotomis, be drėkinimo sistemų.

Gatvių priežiūra

„Jei yra rimtesnių infrastruktūrinių pažeidimų, vėlgi gali pagelbėti „Kauno švara“. Įmonė greitai ir kokybiškai atlieka asfaltavimo darbus, viešose ir privačiose teritorijose, aikštelėse, įrengia kelio ir vejos bortus, pagrindus iš žvyro bei skaldos, atlieka žemės kasimo darbus“, – vardijo J.Tumpa.

„Kauno švara“ sutvarko ir netikėtai atsivėrusias duobes gatvėse. Skambučių dėl avarinių kliūčių laukia visą parą budinti miesto dispečerinė (tel.  8 800 00111). Nuotraukas ir informaciją apie atsivėrusias duobes galima pateikti ir elektroniniu paštu: miesto.dispecerine@svara.lt arba miesto.tvarkymo.skyrius@kaunas.lt.

Labiau atšilus orams pradedamos plauti gatvės. Pradžioje šalinama po žiemos likusi druska, smėlio likučiai, po to karštomis dienomis vėsinamas asfaltas, išplaunamos dulkės. Žvyruoti keliai plaunami kalcio chlorido (druskos) tirpalu, kad būtų mažinamas kelio dulkėtumas.

Kviečia į komandą

„Kauno švara“ siūlo išeitį per karantiną netekusiems darbo arba ieškantiems kitos veiklos žmonėms. Šiuo metu įmonė savo komandos papildymui ieško 40-50 darbuotojų sezoniniam darbui su galimybe vėliau keisti darbo pozicijas ir darbuotis nuolat.

Didžiausias sezoninių darbuotojų poreikis – žolės pjovėjų ir želdinių prižiūrėtojų. Pastarieji būtų atsakingi už viešųjų erdvių gėlynus, Nemuno krantinės augalus, iš kurių suformuotas „Drugelis“. Želdinių prižiūrėjai augalus laisto, ravi, sodina.

„Kauno švaros“ atstovai naudojasi pačia įvairiausia technika, kuria apmokoma naudotis: nulinio apsisukimo ir/ar kitokiais žolės pjovimo traktoriais, žoliapjovėmis (trimeriais) ir krūmapjovėmis, vejapjovėmis, gyvatvorių žirklėmis ir karpytuvais, pūtikliais ir kitais akumuliatoriniais prietaisais. Darbuotojai aprūpinami visomis saugumo priemonėmis – kaukėmis, ausinėmis, galvos apdangalais, specialia darbine apranga, o jei yra būtinybė, ir transporto priemone.

Bendrovė yra socialiai atsakinga, todėl suteikia visas socialines garantijas, laiku mokami atlyginimai.

Laisvų vietų yra ir darbams, trunkantiems ištisus metus. „Nuolat plečiame traktorininkų, vairuotojų, krovėjų, daugiabučių kiemų ir kitų teritorijų prižiūrėtojų kolektyvus. Vyksta natūrali darbuotojų kaita, todėl stengiamės nuolat ieškoti šių darbuotojų“, – sakė J.Tumpa.

Turintieji klausimų arba susidomėjusieji konkrečia darbo vieta gali kreiptis į „Kauno švaros“ Personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus vadovę el. paštu karjera@svara.lt arba tel. +370 601 45861. Laisvų darbo vietų sąrašas pateikiamas ir „Kauno švaros“ interneto svetainėje www.svara.lt/karjera.

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart