Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

Kauno miesto žaliąsias erdves prižiūri jau 7 žolės pjovimo robotai

2020 m. „Kauno švara“ išbandė 3 žolės pjovimo robotus, o šiais metais nusprendė įdarbinti dar 4. Šiuo metu jų dirba jau 7, iš kurių 6 dirba Kauno pilies teritorijoje ir 1 ant Aleksoto apžvalgos aikštelės šlaito. Šie savarankiški pagalbininkai šių teritorijų žaliuosius plotus prižiūri nuo gegužės mėn. vidurio. Planuojama, kad jie 2021 m. dirbs bent iki spalio mėn. vidurio

Žolės robotų nauda

Lankytinose vietose žmonės dažnai išmindo žolę, todėl žalieji plotai dažnai tampa nelygūs ir netvarkingi. Žolės pjovimo robotai žolę pjauna kiekvieną dieną, todėl ji yra smulkiai sumulčiuojama ir grąžinama į veją kaip trąša. Pjaunant kasdien, ji kaip mat atsigauna ir laikui bėgant tampa ideali, kaip kilimas.

Didelis privalumas, kad šie žolės pjovimo robotai taupo „Kauno švara“ ir Kauno miesto savivaldybės pinigus. Taupomas žmonių ir technikos darbo laikas – žolės nereikia pjauti kas kelias savaites, taip pat jos nereikia surinkinėti ir išvežinėti. Kitas labai svarbus privalumas – obotukai skleidžia labai mažą garsą, todėl reprezentacinėse Kauno vietose jie netrukdo nei turistams, nei miestiečiams.

Žolės pjovimo robotai turi elektrines stoteles, todėl jų nereikia transportuoti. Jie pasikrauna automatiškai ir įprastai dirba nuo 8 val. ryto iki 8 val. vakaro. Tuo tarpu „Kauno švara“ darbuotojai juos prižiūri, apvalo ir pakeičia peiliukus. Tuo tarpu juos jų funkcionalumą, apipjautą teritoriją stebi nuotoliniu būdu.

Prašymas gyventojams

Dalis gyventojų tyčia stabdo robotus, juos išjunginėja ar kitaip trukdo šių prietaisų darbą. Dėl šių priežasčių „Kauno švara“ darbuotojai turi specialiai važiuoti šalia prietaisų, juos vėl įjunginėti, taisyti ar net perkėlinėti.

Bendrovė prašo gyventojų sąmoningumo: nelįsti prie šių robotų ir nesudaryti jiems papildomų kliūčių. Visgi, tai nėra žaidimo priemonė, o darbo įrankis, kuris grąžina Kauno miestą.

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart