Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

„Kauno švara“ kviečia prisijungti vairuotojus: atlyginimas – iki 2 tūkst. eurų į rankas

Viena lyderiaujančių atliekų tvarkymo bendrovių Lietuvoje „Kauno švara“ turi subūrusi gausų profesionalių ir savo darbui atsidavusių darbuotojų kolektyvą. Bendrovė ir jos veiklos ir toliau plečiasi, todėl „Kauno švara“ ieško pastiprinimo.

Svarbi misija

„Kauno švaros“, turinčios didelį įdirbį aplinkosaugos gerinimo srityje, veikla – labai reikšminga Kauno gyventojų gerbūviui, todėl bendrovė kviečia naujus darbuotojus tapti viso šio proceso dalimi.

„Kauno švaroje“ dirba daug veteranų, kurių darbo stažas siekia 10, 20 ir dar daugiau metų. Tai rodo, kad kolektyvas – darnus ir draugiškas, o bendrovė darbuotojams yra sudariusi geras darbo sąlygas ir solidų atlygį, kuris šiuo metu yra aukštesnis nei Lietuvos vidurkis. „Kauno švaros“ atlyginimų vidurkis – 1410,75 euro neatskaičiavus mokesčių.

„Kauno švara“ ieško daugiau vairuotojų, turinčių B, C, CE pažymėjimus, taip pat krovėjų ir žolės pjovėjų. Koks tai darbas? Geriausiai jį apibūdintų patys darbuotojai.

„Kauno švara“ šiukšliavežės vairuotojas Marius neslėpė, kad ši profesija visuomenėje vis dar lydima stereotipų, tačiau sulaukia ir daug padėkų už papildomas pastangas ne tik renkant atliekas, bet ir aptvarkant konteinerių prieigas.

„Visi esame motyvuoti, stengiamės užtikrinti švarą mieste, turime šeimas, rūpinamės jomis ir dirbame dėl to kasdien. Gal ir atrodo kitiems, jog mūsų darbas purvinas, tačiau dirbame jį sąžiningai viso miesto labui“, – sakė vairuotojas.

Vyras ir jo kolegos džiaugiasi, kad atliekų surinkėjų darbo sąlygos reikšmingai patobulėjo, tačiau netinkamose vietose gyventojų išmetamų didelių gabaritų atliekos, eismo sąlygos ir gyventojų automobilių parkavimo įpročiai vis dar kelia nemažai iššūkių.

Pavyzdžiui, tenka sugebėti atbulomis pravažiuoti atkarpas, pro kurias vos telpa šiukšliavežė. „Mūsų darbas reikalauja labai daug specifinių įgūdžių, žinių bei patirties“, – bendradarbiui pritarė vairuotojas Gintaras.

Atnaujintas technikos parkas

„Kauno švaros“ naudojamos transporto priemonės – modernios, skirtos įvairioms funkcijoms atlikti. Vienomis, tarp jų ir elektromobiliai, laistomos ir šluojamos miesto erdvės, kitomis tuštinami tiek privačių valdų, tiek bendrieji konteineriai. Žinoma, vienos šiukšliavežės surenka tik komunalines, kitos – tik antrines atliekas, todėl ir tam tikrų vairuotojų darbo specifika skiriasi. Visos po pirminio rūšiavimo surinktos atliekos toliau keliauja į specialų rūšiavimo punktą, o iš jo – į skirtingus perdirbimo punktus, kuriuose prikeliamos antram gyvenimui.

„Kauno švaros“ viešųjų ryšių specialistas Jonas Tumpa atkreipė dėmesį, kad pastaraisiais metais „Kauno švara“ investavo į naujų transporto priemonių įsigijimą ir gerokai atnaujino savo ir taip turimą gausų techikos parką. Pernai bendrovė įsigijo daugiafunkcines vakuumines gatvių valymo mašinas „Hako Citymaster 1600“ su pažangia gatvių valymo įranga – jos kur kas siauresnės, mobilesnės, manevringesnės, patogios valyti ne tik miesto gatves, bet ir pėsčiųjų zonas. Įsigyta ir centrines miesto erdves, parkus ir kitų erdvių šiukšliadėžes tuštinančių elektromobilių, kt. modernių transporto priemonių.

Iš viso „Kauno švaros“ technikos parką sudaro daugiau kaip 60 transporto priemonių.

Ieškomi vairuotojai

Vairuotojų minėtoms įvairioms transporto priemonėms vairuoti ieškoma turinčių B, C, CE kategorijas. Pageidaujama, kad vairuotojas būtų turėjęs panašios darbo patirties. Taip pat, būtų darbštūs, atsakingi, sąžiningi, greitai besiorientuojantys bei neturintys žalingų įpročių.

Vairuotojai, turintys tik B kategoriją gali pretenduoti dirbti elektromobilio-savivarčio arba bortinio savivarčio vairuotojais. Jų darbo pobūdžio dalis – šiukšliadėžių tuštinimas Kauno mieste, viešųjų erdvių šlavimas. Darbo užmokestis: 700-1000 eurų/mėn. atskaičius mokesčius.

Piliečiai, pretenduojantys tapti C kategorijos (95 kodas – būtinas) galėtų vairuoti šiukšliavežę. Darbo pobūdis: atliekų išvežimas iš gyventojų, įmonių, įstaigų, firmų ir organizacijų. Darbo užmokestis: 800-2000 eurų/mėn. atskaičius mokesčius.

C kategorijos vairuotojai galėtų vairuoti vakuuminę šlavimo mašiną arba savivartį, kurie skirti šluoti Kauno gatves ir pėsčiųjų zonas. Darbo užmokestis: 800-2000 eurų/mėn. atskaičius mokesčius.

C ir CE kategoriją turintys darbuotojams būtų patikėta pervežti konteinerius su priekabomis. Reikalavimai: skaitmeninė tachografo kortelė. Darbo užmokestis: 800-2000 eurų/mėn. atskaičius mokesčius.

Tuo tarpų ieškomų krovėjų darbo pobūdis – atliekų iškrovimas iš konteinerių į šiukšliavežę (su įranga). Privalumas: patirtis dirbant su mechanizmais. Darbo užmokestis: 600-1000 eurų/mėn. atskaičius mokesčius.

Žolės pjovėjams – profesionali technika

Žolės pjovėjai dirba taip pat naudodamiesi technika. Šiame darbe svarbu išmanyti žolės pjovimo techniką, turėti panašaus fizinio darbo patirties. „Bet kuriuo atveju, žmogus bus apmokytas, išmokytas naudotis profesionalia technika. Instruktažą vesime tol, kol viskas bus aišku“, – vardijo J.Tumpa.

Darbuotojams išduodami darbo drabužiai, aprūpinami visomis saugumo priemonėmis – kaukėmis, ausinėmis, galvos apdangalais, specialia darbine apranga, supažindinama su darbo eiga, vidine tvarka, tiesioginiais darbų vadovais.

Žolės pjovėjai naudojasi šia įvairia technika: nulinio apsisukimo ir / ar kitokiais žolės pjovimo traktoriais, žoliapjovėmis ir krūmapjovėmis, vejapjovėmis, gyvatvorių žirklėmis, karpytuvais, pūtikliais ir kt. akumuliatoriniais prietaisais.

Darbo užmokestis: 700-900 eurų/mėn. neatskaičius mokesčių.

Susidomėjusius kviečiame kreiptis į „Kauno švaros“ Personalo ir bendrųjų reikalų skyriaus vadovę Vaidą Bansevičienę, nr. +370 601 45861 ir el. paštu vaida.banseviciene@svara.l

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart