Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

Kauniečiai rūšiavimo ir ekologijos žinias tikrinosi egzamine

Balandžio 29 d. gyventojai galėjo laikyti „Atliekų kultūros“ egzaminą. Egzamino metu buvo galima pasitikrinti žinias atliekų tvarkymo srityje arba išmokti kažką naujo.

Kauno regione „Atliekų kultūros“ egzamine sudalyvavo 526 gyventojai. Aktyviausi buvo Kauno miesto gyventojai – 262. Nedideliu skirtumu atsiliko Jonavos rajono savivaldybė su 191 dalyvių.

Iš viso savo žinias „Atliekų kultūros“ egzamine Kauno regione išbandė 477 moksleiviai. Egzaminas buvo sudarytas, atsižvelgiant į dalyvių amžių. Pradinių klasių mokiniai turėjo atsakyti į 15 uždarų testo klausimų, tuo tarpu, visiems vyresniems teko 30 uždarų testo klausimų.

Įvertinus rezultatus vyresniųjų grupėje eksperto diplomą gavo 19 gyventojų, žinovo – 40, pažengusiojo – 176. Jaunesniųjų grupėje ekspertais buvo pripažinti 28, žinovais – 22 ir 27 pažengusiais dalyviai.

Kauno regione jauniausias dalyvis buvo pirmokas (7 metų), o vyriausias – 60 metų kaunietis.

Aktyviausia 5-12 klasių mokykla buvo Jonavos Senamiesčio gimnazija – 128 dalyviai. Nedideliu skirtumu atsiliko Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija – 108 dalyviai. Mažiausiųjų kategorijoje, t. y. 1-4 klasių, aktyviausia mokykla buvo Raseinių Šaltinio pagrindinė mokykla – 37 mokiniai. Panašiu dalyvių skaičiumi rungėsi Jonavos Senamiesčio gimnazija – 21 pradinukas ir 20 pradinukų iš Kauno Tirkliškių mokyklos-darželio 1A klasės.

Po 24 mokinius sudalyvavo iš Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijos 5D ir 8B klasių, 23 mokiniai iš Kauno saulės gimnazijos 1F klasės. Dėkojame auklėtojoms, kurių dėka sudalyvavo tikėtina visa klasė.

Suaugusiųjų nuo 18 m. amžiaus grupėje aktyviausi buvo kauniečiai. Tuo tarpu Kėdainių rajoną atstovavo vienintelė egzamino dalyvė – 19 metų mergina.

Atsižvelgus į visų dalyvių skaičių, Kauno miesto savivaldybė drauge su „Kauno švara“ apdovanos 20 geriausiai pasirodžiusių dalyvių: geriausiai pasirodžiusius pradinukus, moksleivius ir vyresniųjų grupės dalyvius. Kiekvienas jų gaus gertuves, šokoladus, arbatų rinkinius ir kt. įvairius suvenyrus (Kauno miesto ir „Kauno švaros“ atributiką).

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart