Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

PRASIDĖJO REGISTRACIJA Į ŠIŲ METŲ„ATLIEKŲ KULTŪROS“ EGZAMINĄ

Kauno regiono atliekų tvarkymo centras (Kauno RATC) kviečia visus balandžio 28 d. išbandyti savo jėgas jau trečią kartą visos Lietuvos mąstu organizuojamame „Atliekų kultūra“egzamine. Manome, kad tai puiki proga paskatinti gyventojus domėtis aplinkosauga, tvaria gyvensena ir tinkamu atliekų tvarkymu, todėl šį egzaminą vertėtų išbandyti tiek moksleiviui, tiek pensininkui.

Registracija į egzaminą

Nuo šios savaitės pradžios pradėjo veikti speciali internetinė platforma adresu https://egzaminas.atliekukultura.lt/, kurioje visi norintys gali jau dabar registruotis ir balandžio 28 d., egzamino metu pasitikrinti žinias apie atliekų tvarkymą, rūšiavimą, jų mažinimą ir perdirbimą.

Registracijos metu kiekvienam dalyviui bus sukurta asmeninė paskyra, kurioje bus galima matyti savo rezultatus, atsisiųsti sėkmingą dalyvavimą Egzamine patvirtinantį diplomą. Taip pat, minėtoje internetinėje platformoje galės būti kuriamos grupių, švietimo įstaigų, moksleivių klasių paskyros. Paskyrose galės būti registruojamos dalyvių grupės, ko dėka šios dalyvių grupės galės varžytis tarpusavyje. Taigi, esant poreikiui, galės būti nustatomi bei apdovanojami tiek geriausiai pasirodę atskiri dalyviai, tiek ir jų grupės – mokyklos, moksleivių klasės, įmonės, įstaigos ir t.t.

Egzaminas, kaip įprasta, vyks testo forma. Egzamino testai bus grupuojami pagal tris amžiaus grupes: 1-4 klasių mokiniai, 5-10 klasių mokiniai bei 11 klasių mokiniai ir vyresni asmenys.  Priklausomai nuo teisingai atsakytų klausimų skaičiaus, dalyviai bus apdovanoti virtualiais Pažengusiojo, Žinovo arba Eksperto diplomais. Geriausių rezultatų pasiekę Kauno regiono dalyviai, mokyklos, klasės bus apdovanoti atliekų tvarkymo centro ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos specialiais prizais. Tuo tarpu geriausiai Kauno mieste pasirodę dalyviai bus papildomai apdovanoti ir išskirtinėmis „Kauno švara“, Kauno miesto savivaldybės ir Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 prizais.

Visa informacija apie Egzamino vykdymo tvarką bus skelbiama Egzamino svetainėje, adresu  https://egzaminas.atliekukultura.lt/. Jeigu norite kuo geriau pasiruošti egzaminui, jau dabar galite pasinaudoti svetainėje patalpintu ir specialiai egzaminui sukurtu žinynu.

Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) organizuojamą renginį globoja Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija. Projekto partneriai – šalies regioniniai atliekų tvarkymo centrai: Utenos RATC, Panevėžio RATC, Klaipėdos RATC, Kauno RATC, Tauragės RATC, Šiaulių RATC.   

Didelio susidomėjimo sulaukę egzaminai

2021 m. „Atliekų kultūros“ egzaminą išbandė net 14 tūkst. žmonių iš visų Lietuvos savivaldybių. Dalyvių amžius įvairus – nuo pirmokėlio, studento iki 72-ejų metų dalyvės.

Tiek mes, tiek organizatoriai džiaugiamės, kad Kauno regione „Atliekų kultūros“ egzamine 2021 m. sudalyvavo viso 526 gyventojai, iš kurių 477 – moksleiviai. Tai rodo, jog „Atliekų kultūros“ egzaminas tampa ne tik prasminga pramoga, bet ir įprastų pamokų mokyklose papildymas tiek mokiniams, tiek ir jų mokytojams.

Kauno regione aktyviausi buvo Kauno miesto gyventojai – 262 dalyviai. Nuo laikonosios sostinės nedideliu skirtumu atsiliko Jonavos rajono savivaldybė su 191 dalyviu. Kauno regione jauniausias dalyvis buvo septynerių pirmokas, vyriausias – 60 metų kaunietis. Aktyviausios mokyklos – Jonavos Senamiesčio gimnazija ir Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazija.

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart