Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

Darbai Neptūno įlankoje jau įpusėjo: kas atlikta ir kas dar laukia

Prasta buriavimo ir laivybos infrastruktūra vadinamojoje Neptūno įlankoje jau greitai taps praeitimi. Metų pradžioje įvyko pirmasis teritorijos atnaujinimo etapas – buvo pastatyta pantoninė prieplaukia, prie kurios keli šimtai laivų galėjo švartuotis jau šią vasarą. Tikimasi, kad jau netolimoje ateityje bus pabaigtas ir kitas mūsų vykdomas etapas, kuris užtikrins, kad prieplauka galėtų džiaugtis ne tik bureiviai, bet ir visi kauniečiai.

Tinkamos sąlygos buriuotojų ugdymui

Šiemet įrengtos laivų laikymo vietos turi vadinamuosius švartavimosi pirštus ir serviso kolonėlę, nuo kurios į prisišvartavusius laivus tiekiama elektra bei vanduo. Tuo tarpu pačioje priekrantėje gali tilpti net iki 200 laivų.

Labai svarbi projekto dalis – šie pokyčiai pasitarnaus ne tik pramoginei ar keleivinei laivybai, bet ir vaikų užimtumui bei neformaliam ugdymui. Sekančiais metais Neptūno įlankoje bus atidarytas vaikų buriavimui skirtas pastatas ir bus įrengtos kokybiškos bei sutvarkytos erdvės jaunųjų sportininkų užsiėmimams.

Šiltuoju metų laiku mokiniai galės saugiai patekti į marias atskiru taku, o žiemą galės mokytis teorijos ir palaikyti fizinę formą moderniose patalpose su sporto sale, persirengimo kambariais ir kita reikalinga infrastruktūra.

Atlikti ir laukiantys darbai

„Kauno švara“ darbininkai dar birželio mėn. eigoje, drauge su 3 narų komanda nėrė į Kauno marių dugną ir ieškojo ten paslėptų lobių. Po intensyvių paieškų, iš pakrantės dugno buvo ištraukti: 2 pilni ir 1 dalimis išardytas laivas, įvairūs metaliniai kuolai ir talpyklos, laivo transportavimo priekaba, žvejybos tinklai ir priemonės, daugybė batų, bent kelios dešimtys nuskendusių inkarų ir t.t. Viso – apie 4 tonos įvairaus pobūdžio atliekų.

Taip pat, jau demontuota ~660 m. fiziškai ir morališkai nusenusi vandentiekio magistralinė. Iki rugsėjo mėn. pabaigos bus demontuota likusi 200 m. atkarpa. Taip pat, teritorijoje nugriauti ir seni, nebenaudojami pastatai: 14 siurblinių ir 3 elektrinės, laikinas slipas. Visose šiose vietose pradėtas atstatinėti gerbūvis – išlygintas gruntas, užsėta žolė.

Šiuo metu Neptūno įlankoje „Kauno švara“ darbuotojai ruošia pėsčiųjų takų pagrindą trinkelėms ir montuoja šaligatvių bortus. Taip pat, pradėjo ruošti važiuojamosios dangos pagrindą, ant kurio netolimoje ateityje bus klojama asfaltinė danga.

Prasidėjus sekančiam teritorijos atnaujinimo etapui, planuojama įrengti 4 modernios kemperių stovėjimo aikšteles, iki kurių bus atvesta tiek elektra, tiek vanduo. Ir žinoma – visoje važiuojamoje ir pėsčiųjų zonoje suformuota laisvalaikio zona su pilnai apšviestomis erdvėmis ir suoliukais.

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart