Kauniečių aptarnavimo centras
8 800 20000
Kokybės linija
8 800 00111    8 37 490729
Palikite atsiliepimą
kokybe@svara.lt

Teismas anuliavo Kauno rajono savivaldybės atliekų tvarkymo konkurso rezultatus

Mažiausios kainos pasiūlymą atmetusi ir 330 tūkst. eurų brangesnes atliekų tvarkymo paslaugas pasiūliusią įmonę konkurso laimėtoja paskelbusi Kauno rajono savivaldybė elgėsi neteisėtai. Tokį sprendimą priėmė Kauno apygardos teismas.

„Kitokio teismo sprendimo ir nesitikėjome. Kai rajono savivaldybė pašalino mus iš konkurso ir laimėtoju paskelbė kur kas brangesnį pasiūlymą pateikusią įmonę, buvome šokiruoti. Dabar viskas grįžo į savo vietas. Žinoma, rajono savivaldybė dar turi teisę skųsti šį teismo sprendimą. Bet jei jie tai padarys, dar kartą parodys, kad jie nenori, kad rajono žmonės už atliekų išvežimą mokėtų pigiau“, – teigė „Kauno švaros“ vadovas Saulius Lazauskas.

Šių metų pradžioje Kauno rajono savivaldybė paskelbė atliekų surinkimo konkursą, kuriam geriausią pasiūlymą pateikė bendrovė „Kauno švara“. Vis tik dėl neaiškių priežasčių ši įmonė iš konkurso buvo pašalinta, o nugalėtoja paskelbta ilgus metus šią paslaugą rajone teikianti bendrovė „Ekonovus“, nors jos pasiūlymo kaina buvo 10 proc. arba 330 tūkst. eurų didesnė.

Bendrovė „Kauno švara“ dėl tokio sprendimo pateikė pretenziją Kauno rajono savivaldybei ir kreipėsi į teismą. Toks Kauno rajono savivaldybės pasirinkimas Kauno apygardos teismui taip pat pasirodė įtartinas – jis iš pradžių pritaikė laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdė įtarimų keliantį rajono savivaldybės konkursą. Teismas galiausiai priėmė sprendimą anuliuoti konkurso rezultatus.

Įtarimų teismui galėjo kilti ir dėl vieno įdomaus sutapimo – už atliekų tvarkymą ir šio konkurso organizavimą atsakingam Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriuj dar visai neseniai vadovavęs Darius Šlapikas šiuo metu eina bendrovės „Ekonovus“ Kauno regiono padalinio vadovo pareigas.

Share on

Pradėkite rašyti ir paspauskite Enter norėdami ieškoti

Shopping Cart